Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » BIOGRAFII » Mariana Zorița Turda: Câteva repere bibliografice

Mariana Zorița Turda: Câteva repere bibliografice

Născută la 14.decembrie 1957 într-o zi geroasă de iarnă într-un oraș din Ardeal, Turda județul Cluj, intr-o familie de oameni simplii dar cu bun simț ,nu prea umblați pe la școli dar având buna educație a celor șapte ani de acasă !
Până la șapte ani am locuit în majoritatea timpului cu bunica și mătușile mele( din partea mamei) în Chiraleș,un sat din județul Bistrița .
La vârsta de șapte ani încep școală la Turda la școală generală nr.6 actuală Avram Iancu .
La 15 ani plec la Iași…orașul frumoaselor amintiri ! Încep cursurile liceale la un grup școlar special pentru copii cu deficiențe motorii,secția mecanică fină .
Acolo a început și viața mea literară.
Dumnezeu a vrut să întâlnesc persoane minunate…acolo viața mi-a arătat că în lumea asta sunt și culori,zâmbete și bucurii chiar dacă fiecare separat avea tristețea și povestea lui ! Acolo am întâlnit persoane cu suflet deosebit dornice să dăruiască,acolo am întâlnit-o pe Ana colega și apoi prietenă mea de suflet până în ziua de azi ! De la ea am luat microbul scrisului,eram nedespărțite ! Am mai întâlnit acolo pe profesorul meu de limba română ,domnul Tiberiu Honciuc,care a făcut posibilă vizita mea la Casa Pogor ,la cenaclul Junimea! Aveam 15 ani !
În 1976 mă căsătoresc și întrerup orice legătură cu poezia.
În 1996 Divorțez și îmi reiau libertatea și încep din nou să scriu !
În 2003 plec în Italia unde rămân până în 2015 continuând să scriu! Legătura cu Italia vă rămâne pentru totdeauna având acolo 3 din cei 4 copii ai mei !
Încep să public pentru prima dată pe facebook pe profilul meu apoi sunt invitată în diferite grupuri de specialitate !
Particip la câteva Antologii la diferite edituri cum ar fi: Grai Românesc,ECREATOR, Prietenii Editurii Izvorul cuvântului,apariții în diverse reviste,Logos și Agape,Armonii Culturale,Revista Vitrina cu Oglinzi, unde sunt redactor fondator( revistă fondată împreună cu Brucea Emanuela șiAlexandru Eusebiu Ciobanu ),colaborator șef,promotor cultural și director adjunct ,moderator la postul de radio patronat de Revista Vitrina cu Oglinzi pentru emisiunea Un vers pentru fiecare ,publicist .

Facebooktwitterby feather