În cadrul Taberei literare de la țărmul mării am fost invitați într-o excursie : ,,Să ne cunoștem istoria Dobrogei”. Am vizitat Techirghiol, cu lacul sărat și bazele de tratament, Mănăstirea Sf.Maria și mormântul Sf.-lui Arsenie Papacioc, izvorul cu apă vindecătoare, unde am primit ,,binecuvântarea” Sf.Pantelimon. Fiind o zi de duminică am prins și din slujba oficiată de doi preoți, într-un altar în aer liber. I-am mulțumit Domnului pentru iubirea Sa, pentru darurile Sale minunate.Ne zâmbeau în soare trandafirii, ce urcau șerpuitor pe coloanele dorice…Piatra vechilor Munți ai Dobrogei ne săruta pasul și ochii, din fiecare colțișor al mănăstirii, iar marea ne veghea de departe fiecare gând. Gândurile noastre de mulțumire cu recunoștință se uneau într-un nimb luminos. Români, turci, tătari, greci, lipoveni, ucraineni, oameni buni trăiesc în pace pe acest pământ de mii de ani. Asta este Dobrogea, ,,pământul de aur” și bunătatea ei este dată de inima oamenilor locului, căci în fiecare bate o inimă de român.
Ne-am continuat plimbarea pe faleza Mării Negre, am admirat clădirea Cazinoului, zborul pescărușilor, zbaterea valurilor și ne-am oprit la statuia lui Mihai Eminescu. Un grup de copii, ce cântau la mandolină, instruiți de distinsul lor profesor, ne-au oferit cântece pe versurile poetului Eminescu. Spre bucuria poetului nepereche, am cântat împreună cu copiii și noi, scriitorii, iar timpul s-a oprit în loc.
Noi, scriitorii Ligii, suntem la fel de importanți ca și scriitorii U.S.R., prin perseverența noastră în promovarea literaturii și artei, ca valori ale patrimoniului cultural național și universal. Ne jertfim timp, energii, viață, cu atât mai mult cu cât noi sacrificăm propriul buget, ne finanțăm cărțile, antologiile, revistele, taberele, cu banii proprii, atâția cât sunt ei. E împotriva legilor firii ca unii să fie socotiți mai importanți decât alții, atâta vreme cât avem ca inspirație același canal divin.
Mulțumesc Ligii Scriitorilor Români, în speță Ligii Scriitorilor Dobrogeni, că mă apreciază! Mulțumesc Domnului pentru har! Mulțumesc cu recunoștință, distinsă doamnă Vasilica Mitrea și întregii echipe dobrogene! Sunteți minunați!



![]() |
Referinţă Bibliografică |
MULȚUMIM, MIOARA, PENTRU BUCURIA DE A NE FI APROAPE! Prezența în revista noastră e mereu motiv de bucurie. Îți mulțumim că împărtășești cu noi din preaplinul tău sufletesc! MULȚUMIM CU REVERENȚĂ!