Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » EVENIMENT » O revistă italiană va promova România ca să atragă turiștii italieni

O revistă italiană va promova România ca să atragă turiștii italieni

Revista se numește Marca Aperta și nu este la prima intenție de acest gen. Exact cu un an în urmă, ei au mai scos un număr, însă în limba română, cu titulatura Marca Aperta România. Proiectul a fost întrerupt datorită diferențelor de viziune între acționarii acesteia. La mai bine de 12 luni distanță, fondatorul de drept al revistei, Mario Fontana, a revenit la foștii colaboratori români care acum editează o publicație exclusiv românească, pentru comunitățile din Diaspora.

Marca Aperta este o publicație cu apariție lunară, în format tipărit și digital și are un stil aparte, pentru un public cititor bine selectat. Ea acoperă în acest moment printr-o distribuție de 15 000 exemplare, zona regiunii Veneto ori Friuli Veneția Giulia și este gratuită orașele cu public țintă fiind Treviso, Belluno, Pordenone, Montebelluna.

Viziunea patronilor este simplă: cât mai multe locuri din România descrise în articole scrise cu pasiune, pentru ca efectele să fie vizibile, adică turiștii italieni să fie atrași spre țara noastră, pentru a petrece acolo vacanțele ori excursii simple ba chiar să devină potențiali investitori.

Prima oară ei au promovat într-un număr de încercare municipiul Târgoviște, respectiv Turnul Chindiei și tot ce se putea spune în două pagini de revistă. Atunci, inclusiv reprezentanți ai municipalității din Târgoviște au făcut cunoștință cu acționarii revistei italiene Marca Aperta cu ocazia unui eveniment cultural care a avut loc la Sacile când a fost lansată o carte și a concertat o mezzosoprană.

Între timp, lucrurile s-au mai schimbat, acționariatul revistei a fost și el restrâns practic în persoana lui Mario Fontana care insistă pentru ca România să fie cunoscută nu numai prin locurile sale frumoase dar și prin oamenii săi. El consideră că nu doar geografia unui loc contează, deși e foarte importantă ci și oamenii care locuiesc în ea sau în peste granițe și fac lucruri frunoase.

Primul număr al revistei care va începe să promoveze țara noastră este estimat a fi cel mai devreme în luna mai a acestui an.

Corespondent: Gabriel Cristian Groman

Sursa: http://ro.blastingnews.com/

Facebooktwitterby feather
Etichete: