Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » EVENIMENT » NĂSTASE MARIN: Omagiu scriitoarei OLIMPIA SAVA (IN MEMORIAM)

NĂSTASE MARIN: Omagiu scriitoarei OLIMPIA SAVA (IN MEMORIAM)

După grele încercări și lungi suferințe, o boală necruțătoare a răpus-o în ziua de 26 noiembrie a.c. pe iubita noastră colegă de la cenaclul Arionda, scriitoarea OLIMPIA SAVA.

Regretăm că a plecat dintre noi un suflet nobil, care răspândea celor din jur atâta bunătate, veselie și un optimism energizant. Esența acestui suflet de aur era IUBIREA de oameni și, în special, de copii, cărora le-a dăruit-o în toate creațiile sale literare. Cu talentul său de excepție și o mare capacitate de efort a publicat peste o sută de cărți. Și-a dedicat o mare parte din timp editării cărților multor confrați gălățeni și nu numai, pe care le-a publicat la editura sa, Olimpias.

În cărțile sale a abordat o vastă tematică, încât opera sa poate fi considerată o adevărată enciclopedie poetico-educativă pentru copii, de fapt, o enciclopedie ludică cu versuri simple, calde, pe înțelesul tuturor. Aceste cărți sunt grupate pe cicluri tematice despre animale, păsări, insecte, pești, despre anotimpuri, cu mirifice descrieri ale naturii. În alte cicluri se referă la sănătatea trupului și sufletului, dar și la năravuri, vicii (cum ar fi fumatul, drogurile etc.). Aduce în atenția copiilor cunoștințe despre bogăția limbii române (sinonime, antonime, paronime, cimilituri, legende, proverbe). Cu forța sa creativă a reușit să realizeze o adevărată enciclopedie a sfinților din calendar. Și în proză are scrieri deosebite (povești, povestiri), precum în volumul „Amintiri de pus la icoană”.

Pentru valoroasele scrieri, a obținut multe premii literare, iar unele poezii din volumul „ECO-logice” au fost selectate și incluse în manualele școlare pentru clasele a II-a și a III-a, atât din România, cât și din Republica Moldova. Bogata sa moștenire literară lăsată generațiilor de copii va dura datorită esențelor sale diamantine de iubire.

Noi, confrații ei de la cenaclul Arionda, regretăm profund plecarea sa Dincolo, dar ne mângâiem cu faptul că a lăsat pe Pământ o operă nemuritoare.

Dumnezeu să te odihnească-n pace și lumină, în lumea drepților, draga noastră OLIMPIA SAVA!

 

Membrii cenaclului Arionda

Facebooktwitterby feather