Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » INTERVIU » Partidul România Mare va fi un partid „cum nu s-a mai existat”!

Partidul România Mare va fi un partid „cum nu s-a mai existat”!

Domnule profesor ION COJA, ați depus dosarul de înființare pentru Partidul LISTA NAȚIONALĂ în septembrie anul trecut, și nici până acum nu ați primit un răspuns definitiv din partea justiției. În schimb, Partidul SALVAȚI ROMÂNIA a primit aprobarea în câteva săptămâni!

Probabil că procedura aplicată Partidului Salvați România și altor cereri similare a fost cea corectă. Incorectă a fost justiția cu mine! Justiția sau, mai bine zis, cine este deasupra ei. Acolo sus, în structurile care funcționează fără firmă la poartă, cineva nu mă iubește! Dar chiar dacă EI nu mă iubesc, eu tot știu și zic că aceste structuri fără nume sunt necesare!… Le doresc tot binele! N-ar strica să bem o cafea împreună!
În intenția LOR, tergiversarea deciziei ar fi avut drept consecință eliminarea mea definitivă din viața politică.
…Am ținut mult să pornesc un partid nou, după o concepție îndelung gândită. Se alegea praful de intențiile mele! Norocul meu – și sper că e vorba și de norocul altora, a fost că degringolada din Partidul România Mare i-a îndemnat pe câțiva lideri PRM să mă cheme să pun umărul la revigorarea și reconstrucția PRM. Astfel că tot ce am gândit să fac cu LISTA NAȚIONALĂ voi încerca acum să fac la ROMÂNIA MARE. Să fac adică un partid cum n-a mai fost altul până acum, capabil să satisfacă dorința românilor inteligenți și exigenți de a se implica în destinul Cetății, al Țării, al Neamului!

„Un partid cum n-a mai fost altul până acum”?! Sună a propagandă electorală!

Hai să-ți pun și eu o întrebare: Care crezi că este poziția PRM în problema monarhiei?

Păi nu cred că s-a schimbat odată cu venirea dumneavoastră la PRM! Știu de altfel și care este poziția dumneavoastră, ați scris atâtea texte împotriva regelui Carol al II-lea, a regelui Mihai! Sunteți un anti-monarhic! Ca și Vadim!

Eu nu te-am întrebat care este poziția mea sau a lui Vadim! Ci a PRM-ului!

Pe cale de consecință, PRM este un partid anti-monarhic!

Ține minte ce spun acum: un partid care pretinde a fi al României Mari nu poate fi un partid anti-monarhic! Dar nici monarhic! Un partid ca PRM, de largă reprezentare națională, este fatal să includă printre membrii săi și persoane cu convingeri politice regaliste sau monarhiste! Iar aceste persoane trebuie să se simtă bine în PRM, alături de colegii cu convingeri republicane. Aceștia din urmă vor fi, desigur, majoritari. Drept care îi vom încuraja pe monarhiști să se organizeze într-un grup doctrinar monarhist și să militeze în rândul PRM pentru monarhie! Asta se numește democrație de partid!

Nu vă înțeleg!

Un partid ca România Mare nu poate fi de stânga sau de dreapta ori de centru-stânga, centru dreapta-dreapta etc. Ci Partidul România Mare este deschis tuturor soiurilor de români! Încap în PRM și monarhiștii, și republicanii, și liberalii, dar și conservatorii ș.a.m.d. Încap toate doctrinele politice care s-au succedat până acum la guvernarea României. Care este doctrina PRM? O putem rezuma în două cuvinte: INTERESUL NAȚIONAL. Noi, ca naționaliști, constatăm că naționalismul, politica interesului național, nu este monopolul niciunei ideologii politice. Nu există doctrină politica ai cărei susținători să nu fi greșit față de Țară, față de poporul român! Au greșit absolutizând crezul lor politic. Au considerat că doctrina lor poate fi soluția la toate problemele guvernării unei țări! Ca și în viața unei familii, atitudinea guvernului, a lui pater familias față de copiii săi, nu poate fi mereu aceeași, ci ea se mlădiază după problemele familiei. Uneori este aspru cu copiii, alteori este îngăduitor, le permite să-l contrazică câteodată, să aibă inițiative personale, să se descurce singuri sau, dimpotrivă, le cere socoteală pentru tot ce fac. Etc., etc.

Ce să caute liberalii în PRM de vreme ce au un partid liberal?! Ba chiar mai multe!

Pe lângă liberalii care sunt în PNL sau în ALDE, mai sunt liberalii care nu-i recunosc de liberali nici pe cei din PNL, nici pe cei din ALDE! Ai cui sunt aceștia? Eu îi invit în PRM, unde pot să alcătuiască un grup liberal, cu o denumire pe care ei s-o decidă și să promoveze în PRM și cu ajutorul PRM ceea ce dînșii consideră a fi adevărata doctrină liberală, aia a Brătienilor! Este evident că nici Tăriceanu, nici Blaga sau Georgiu nu au nimic comun cu Brătienii. N-au nicio tangență! Liberalii din acest grup de autentici liberali vor putea candida pe listele PRM ca să intre în Parlament și acolo să facă auzit cuvîntul liberalilor autentici.
La fel îi invit în PRM pe social-democrații care nu se recunosc în PSD, pe conservatorii care nu se recunosc în partidul lui Voiculescu! Sau pe național-țărăniștii care nu se recunosc în Aurelian Pavelescu! Și așa mai departe! Îi așteptăm în Partidul România Mare și pe maghiarii care nu agreează doctrina și politica UDMR-ului. Și, firește, pe orice cetățean român de etnie minoritară! Dacă vor simți nevoia să se adune într-un grup, nu ne deranjează, ideea este ca intrând în Partidul România Mare ei să se simtă în largul lor! Și să devină mai eficienți în intențiile lor. Firește, respectul pentru Constituția României nu este negociabil, chiar dacă știm că această Constituție ar trebui amendată și îmbunătățită!

Care va fi relația PRM cu evreii?

Aceeași! Să intre în PRM toți evreii care vor dori să facă acest pas! Mulți evrei sunt nemulțumiți de conducerea Federației Comunităților Evreiești din România! Presa din Israel este foarte aspră cu alde Vainer & comp. Mulți au greșit etichetând PRM-ul ca partid anti-semit deoarece a intrat în conflict cu câțiva evrei penali din conducerea comunității! Evreii care vor veni în PRM au toată libertatea să se constituie într-un grup în care să se discute problemele specifice comunității, să se adopte comunicate și apeluri, hotărîri etc. Eu duc acum tratative cu persoane din Israel care s-au arătat interesate de organizarea unei filiale a PRM în Israel, unde trăiesc multe familii mixte. Persoana cea mai aproape de realizarea acestei filiale este însă un evreu get-beget! E drept, mi-e prieten!
Nota bene: eu i-am criticat deseori pe cei aflați la conducerea comunității evreiești! Nu este de mirare că sunt așa cum sunt! Într-o țară condusă de un Băsescu sau Johannis este absolut normal ca la conducerea unei minorități, fie ea și a evreilor, să ajungă indivizi ca Vainer sau Florian! Niște neica nimeni!

Mai departe!

Acestea au fost grupurile doctrinare din PRM. Se admite gruparea membrilor în jurul oricărei doctrine care a guvernat vreodată România! Firește, vor fi încurajate și grupuri legate de doctrine actuale, fără trecut istoric, cum ar fi meritocrația sau distributivismul și altele. Libertate totală de gândire politică!
Alte grupuri se pot constitui pe criterii profesionale. Eu mă ocup acum cu organizarea unui grup consistent de agrarieni, de oameni sensibili la problemele satului, ale agriculturii, ale zonei montane! Este de preferat ca grupurile profesionale din interiorul PRM să se constituie pentru a monitoriza activitatea fiecărui minister în parte, astfel că atunci când PRM va ajunge la guvernare să aibă habar de ce au făcut bun și rău cei ce ne-au precedat!

Care sunt primele măsuri pe care le credeți necesare?

Cele anunțate și de alți naționaliști, bunăoară de Alianța Noastră a lui Marian Munteanu. Are un program foarte bun! Subscriem! Dar mai sunt și alte măsuri necesare, e bine însă ca adversarii noștri să nu cunoască toate intențiile noastre. Să ajungem noi în Parlament și la guvernare și vom da românilor satisfacții la care nici nu se gândesc măcar! Cuget la aceste măsuri de pe vremea când căscam gura la Petre Țuțea și Simion Ghinea!

În 2000-2004 PRM a avut 130 de parlamentari. De ce nu a intrat la guvernare?

Este marele mister pe care nu reușesc să-l lămuresc!… Oricum, este greșeala fatală a PRM! Nu știu cui îi aparține!

Cel mai vinovat nu poate fi decât Vadim! Nu credeți?

Eu am scris multe articole critice despre Vadim, atunci când acesta trăia și putea să-mi răspundă… Acum însă mă abțin…

Și cu filialele teritoriale ce se va întâmpla?

Ce să se întâmple?! Vor exista și ele, legea partidelor te obligă să ai filiale județene, orășenești, comunale. Și e normal să existe aceste filiale teritoriale. Cine dorește, se rezumă la activitatea în aceste filiale teritoriale. Cine vrea să facă mai mult, se înscrie într-un grup sau mai multe! Sau organizează el un grup pe o idee proprie! Dacă are succes, bravo lui!
Poate forma un grup de filateliști sau de aeromodeliști, un grup de admiratori ai lui Dobrin, acolo m-aș duce și eu! Sau de admiratori ai lui Țuțea. Și așa mai departe! Mi-ar plăcea să existe și un grup, cât mai numeros, de români preocupați să reînvie tradiția chefului la români! Chef-chef, fără Pepsi ori Fanta pe masă!… O tradiție glorioasă, cheful la români! Românii se pricep să-și facă viața frumoasă! Asta îi deosebește net de germani sau evrei ori maghiari! Și de multe alte popoare!
Partidul România Mare trebuie să fie legat de toate cele care constituie pecetea românească pusă pe ființa omenească. Trebuie să ieșim în lume cu această pecete, cu ceea ce se numește specificul românesc. Viața va fi mai frumoasă pe planeta Pământ dacă vom reuși să punem în circulație modelul, stilul românesc de a-ți trăi viața! E pe cale să fie uitat acest stil, noi trebuie să-l salvăm și să-l cultivăm! E o datorie de onoare pentru Partidul România Mare!

Doamne, ajută!

A consemnat Claudiu Barbălată

30 iulie 2016

Facebooktwitterby feather