Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » Fără categorie » Raul Alexandru MITRUȚI: Patria

Raul Alexandru MITRUȚI: Patria

O nouă zi, același loc, printre colegi și profesori dedicați. Povață iau și-ncerc pe cât putință să rămân același eu. Am un țel în viață, pe care vreau să îl urmez și n-aș vrea să cad în plasa unui sistem infect. Manualele-s schimbate, adun informații eronate ce mereu se contrazic de la o pagină la alta, găsesc greșeli și încep să nu mă mai mir. Conducători în vârful țării sunt numiți din interes, ne amăgesc cu informații ce mulți le iau de bine. Noi rămânem doar cu vorbe, pe când ei își fac imperii.
De la vârsta mea fragilă, un mesaj vreau să transmit: mintea noastă-i mai agilă decât au avut părinții. Noi nu punem preț pe vorbe și nici nu credem pe cuvânt că vreți binele în țară, când vă bateți joc de-nvățământ!
Astăzi vin în fața voastră și vă spun că nu-i rușine. Noi nu urmăm tipare și din turmă am ieșit! Vreți să țineți România într-o beznă apăsătoare, însă noi, cei din urmă, vom aduce lumina peste lume! C-avem suflete curate, patria mamă o iubim. Voi cu forța vă impuneți, cu mișmașuri fel de fel, însă noi, copiii, vom învinge prin iubire!
Țara noastră e frumoasă, ca un colț de rai pe lume, dar voi vreți să o distrugeți. Patrioți voi vă numiți, însă nu știți ce înseamnă!
Patria noastră-i lăcaș sfânt. Este unic pe pământ. Dealuri, munți și văi, râuri, lacuri și izvoare limpede ca cristalul. Avem deltă, avem mare și hrană pentru fiecare.
Românie, țară dulce, ai răbdare, nu te duce. Că venim din urmă tare și te eliberăm de povară!

-Raul Alexandru Mitruți, 2021

Facebooktwitterby feather

Un comentariu

  1. Stroia George

    Felicitări, RAUL ALEXANDRU MITRUȚI, bun venit în familia revistei Armonii Culturale! O prezență distinsă, puternică, o scriere calină, fermă, cu un mesaj la fel de puternic. Bun venit, Raul!!!

Comments are closed.