Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ESEU » Paul SURUGIU-FUEGO:NOUL AN ȘCOLAR (2021)

Paul SURUGIU-FUEGO:NOUL AN ȘCOLAR (2021)

A început un nou an școlar! Sper cumva ca acesta să fie unul normal, iar copiii să nu mai treacă prin experiența online-ului. Dar asta mi-a adus o stare de nostalgie și mi-a amintit de mine puștan, cum așteptam fiecare reîntâlnire din toamnă, cu bunii mei colegi și profesorii.

 

Mi-aduc aminte de emoțiile de la lecții, de ore, de fiecare pauză și stadionul din spatele școlii. Eu n-am fost neapărat un elev model, fără cusur, am avut și materii la care n-am excelat și perioade în care nu m-am regăsit pe deplin, dar mi-a plăcut să merg la școală, să am colegi, să leg prietenii, să fiu în competiție, să am vise și să încerc să lupt pentru ele.

 

Mi-a plăcut să descopăr lucruri noi! Și mă doare să văd că școala de azi nu mai pregătește cultura generală, nu mai lucrează la cunoștințele adiacente și la faptul că pentru a putea avea un viitor cum trebuie e nevoie de oameni care să știe cât mai multe. Nu neapărat punctual, lecții, fișe și exerciții. Ci general, o cultură care să inspire, o istorie, geografie, dragoste de țară, de limbă, informații cu și despre viață.

 

Până una-altă, iată-mă pe mine în anii respectivi! Eram simpatic?

FUEGO

Facebooktwitterby feather