Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » EVENIMENT » Proiectul Milenarium – Dicționarul enciclopedic al scriitorilor români la începutul mileniului al III-lea continuă cu înscrierile pentru VOLUMUL IV (2022)

Proiectul Milenarium – Dicționarul enciclopedic al scriitorilor români la începutul mileniului al III-lea continuă cu înscrierile pentru VOLUMUL IV (2022)

Proiectul Milenarium – Dicționarul enciclopedic al scriitorilor români la începutul mileniului al III-lea continuă cu înscrierile pentru VOLUMUL IV (2022)

 

Proiectul Armonii Culturale „MILENARIUM” dă STARTUL înscrierilor pentru al IV-lea volum care va apărea în 2022. Primele trei volume au apărut în 2021 și includ un număr de 201 scriitori de limbă română de pe întreg mapamondul, din care 64 scriitori (Volumul I), 66 scriitori (Volumul II), 71 scriitori (Volumul III).

 

Înscrierile în fiecare volum se vor face în limita 60-70 de autori (cca 600 pagini A4), în ordinea datei de primire a materialelor. În funcție de numărul solicitărilor, următorii scriitori, peste limita de 60-70, vor fi păstrați pentru următoarele volume (V, VI…). Pentru a nu crea ierarhii părtinitoare, includerea în dicționar va fi făcută în ordinea strict alfabetică a numelui de familie, ca și în anterioarele volume. Importantă este participarea și nu volumul în care ne regăsim incluși, fiecare dintre volumele acestui inedit proiect reprezentând o valoare în sine.

 

CERINȚE:

  1. Condiția de eligibilitate: Scriitorul să aibă MINIM 2 CĂRȚI PUBLICATE;
  2. Materialul care nu trebuie să depășească 10 pagini în format A4, va fi tehnoredactat cu diacritice font Times New Roman 12 pct., spațiere la 1 rând, pe un singur fișier word;
  3. Materialul va conține pe un singur fișier word editabil, următoarele secțiuni:
  • Fotografie bust format .jpg, .jpeg sau .png, cu rezoluție bună (min 200 dpi);
  • Date biobibliografice: data și locul nașterii, familie, studii, profesie, cărți publicate (titlu, editura, anul apariției), premii câștigate, afilieri, recunoașteri;
  • Referințe critice: 2-3 referințe critice (extrase din cronici, recenzii, prefețe, etc.) indicând autorul, data și locul apariției acestora;
  • Extrase din opera scriitorului (2-3 poezii, sau fragment de proză, schiță, roman, jurnal, etc);
  • Adresă poștală (se vor specifica e-mailul și nr. de telefon de preferință mobil). Scriitorii din diaspora vor preciza datele de contact ale unei persoane din România unde va ajunge cartea.

 

Atenție! Materialele care nu respectă cerințele specificate vor fi trimise înapoi până la conformarea cu cerințele!

 

Materialele vor fi trimise la adresa de e-mail: editura@armoniiculturale.com. Orice alte detalii sau relații suplimentare pot fi solicitate la nr. de telefon (+40) 0741 078 627 (apelabil și pe whatsapp).

 

Dicționarul va fi realizat cu toate caracteristicile tipografice ale unei ediții princeps, așa după cum merită o lucrare de o astfel de anvergură (format A4, hardcover, legătorie de artă, ibid. metal prețios), prezentare grafică identică volumelor anterioare.

 

Fiecare dintre scriitorii incluși în MILENARIUM au „obligația” morală de a achiziționa măcar 1 exemplar al dicționarului. Costurile dicționarului vor fi actualizate datei de intrare pe flux tipografic (vol. IV – sperăm aprilie 2022). Costul aferent exemplarelor comandate va fi achitat după confirmarea comenzii, anterior trimiterii la tipografie a dicționarului. Veți fi informați în timp util cu privire la orice demers legat de Milenarium. Comanda va fi trimisă prin curier rapid, cu plata la destinatar a transportului, evitând astfel problemele create de expediția prin poștă, având certitudinea primirii în bună stare a cărților.

 

Cu încrederea și speranța că MILENARIUM  a devenit deja un proiect de suflet și că includerea în acest proiect de anvergură reprezintă o carte de vizită pentru fiecare dintre participanți.

 

ARMONII CULTURALE – ÎNCĂ UN VIS ÎMPLINIT!

 

VĂ AȘTEPTĂM cu drag!

 

Gheorghe A. Stroia – coordonator Milenarium

George Nicolae Stroia – director al editurii Armonii Culturale

Facebooktwitterby feather