Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ESEU » Saxofonistul Dragoș Ungureanu încântă publicul din Germania cu recitaluri memorabile: „Între tradiție și modern”

Saxofonistul Dragoș Ungureanu încântă publicul din Germania cu recitaluri memorabile: „Între tradiție și modern”

Saxofonistul român Dragoș Ungureanu a încheiat cu succes seria de recitaluri intitulate „Între tradiție și modern” în Germania, captivând audiența cu un repertoriu diversificat ce a traversat epoci muzicale distincte. Spectacolul, desfășurat cu măiestrie, a ilustrat abilitatea sa de a aduce saxofonul sopran în prim-plan și a evidențiat conexiunea între sonoritățile clasice și cele contemporane.


Ungureanu, un virtuoz al muzicii, cu abilitatea de a stăpâni perfect nu mai puțin de 6 instrumente, a demonstrat că pasiunea sa pentru muzică își are rădăcinile în studiile sale temeinice. Pianist la început, la Liceul de Muzică din Brașov, a continuat cu clarinetul la Liceul de Muzică „George Enescu” și la Facultatea de Muzică din București. Primele pași în cariera sa artistică au fost marcați de colaborarea cu renumitul saxofonist Bebe-Ion Prisada la Circul de Stat din București și de rolul său de prim clarinetist-saxofonist tenor la Teatrul de estrada „Fantasio” din Constanța.


Cu o experiență bogată în colaborarea cu Orchestrele simfonice din Brașov, Sibiu, Constanța și Ploiești începând din 2011, Dragoș Ungureanu a devenit un nume respectat în peisajul muzical românesc și internațional. Recitalurile sale au atras admirația publicului atât în țară, cât și peste hotare.


Mai mult decât un interpret talentat, Dragoș Ungureanu este și un compozitor remarcabil, fapt ilustrat prin calificarea sa în finala Concursului de Compoziție din Siegburg, Germania, în 2009. În 2019, a fost onorat cu Premiul de Excelență „Dreptul la educație și formare continuă” acordat de Asociația Geocosynus Educational Group din România.


Prin abordarea sa inovatoare și prin capacitatea de a transmite emoție prin saxofonul său sopran, Dragoș Ungureanu continuă să marcheze peisajul muzical internațional și să aducă laolaltă tradiția și modernitatea într-un spectacol muzical de excepție.

Facebooktwitterby feather