Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » TABLETA » Sergiu GĂBUREAC – TABLETA DE WEEKEND (100+5): A FI SAU A NU FI CREŞTIN !

Sergiu GĂBUREAC – TABLETA DE WEEKEND (100+5): A FI SAU A NU FI CREŞTIN !

Tableta poate crea un disconfort accentuat la nivelul conştiinţei.

De la bun început afirm: Biserica Ortodoxă Română nu are nevoie de racolări, aşa cum procedează alte confesiuni venite în România! De asemenea, toleranţa Bisericii Ortodoxe Române nu poate fi contestată de nimeni! Personal mi se pare chiar prea tolerantă! Întotdeauna, da, întotdeauna, marile valori ale omenirii, inclusiv ale României, au susţinut existenţa Celui care a creat Cerul şi Pământul şi pe slujitorii Lui! Excepţiile, aşa cum afirmă ştiinţa, confirmă regula. Ordinea desăvârşită în tot ceea ce ne înconjoară pe Terra şi în Univers are la bază principii, reguli şi tehnologii, la care Omul a ajuns abia după mii de ani de evoluţie! Doar la câteva. E lung abia până la cunoaştere deplină!

Despre ultima măsură legislativă a Parlamentului României privind predarea obiectului Religie în şcoli comentez succint:

  1. O Lege, pe care o aplici în mijlocul anului şcolar, arată caracterul nemernicilor din ziua de azi!
  2. Nu eu, credincios din moşi-strămoşi, trebuie să fac cerere pentru a beneficia copilul meu de cunoştinţe religioase, ci acei părinţi care nu doresc acest lucru, cei care se leapădă de Dumnezeu.
  3. De altfel, ca şi până acum, Religia e opţională! Credinţa o simţi, nu poate fi băgată pe gât! De vrei să stai pe cracă, nu te împiedică nimeni!

Am convingerea că vom trece şi peste această încercare, aşa cum poporul român a trecut peste multe altele. Poate este chiar un test necesar! Realitatea arată că mesajele Religiei, în ansamblul ei, trebuie adaptate la noile ritmuri ale planetei. E tot un punct de vedere personal. E necesară o decodare a scrierilor biblice în termeni moderni, în lumina confirmărilor ştiinţifice, pe care omenirea nu le avea la îndemână în vremurile vechi. Ştiinţa demonstrează şi confirmă tot mai mult adevărurile biblice, aducând noi argumente ale veridicităţii, coerenţei şi sensului programului Homo sapiens.

Nu întâmplător a zis Dumnezeu: „Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!” (Facerea I/26)

De fapt, se impune o nouă atitudine în relaţii publice ale slujitorilor Bisericii cu membrii comunităţii. Cei care atacă instituţia milenară profită tocmai de necunoaşterea activităţii slujitorilor ei. Sunt exploatate, la maximum, acele cazuri care creează o imagine negativă. De ordin moral şi financiar. Ambele pot fi rezolvate. Abaterile de ordin moral – prin comunicarea imediată a sancţiunii prevăzute în regulamentele BOR, iar cele de ordin financiar – prin reglementarea oficială a costurilor minimale a serviciilor asigurate de slujitorii bisericii, inclusiv modalitatea de plată.

Există mii de preoţi, care îşi fac onest misiunea, primită prin har divin, în satele şi oraşele României. În unele, preoţii au fost, sunt şi vor fi singurul sprijin spiritual şi moral pentru cei care, nu în puţine locuri, se zbat în sărăcia asigurată de statul laic. Există mii de biserici, indiferent de cult, care au importante realizări în sprijinirea enoriaşilor, de la sfaturi utile ce schimbă destine, la construcţia de aşezăminte pentru persoanele defavorizate, bătrâni şi copii, burse de studii…

Deşi sunt atât de comune în ziua de azi, mijloacele moderne de comunicare, promovare şi socializare (site-uri, pagină facebook, mail) nu sunt folosite de parohii. Prin ele poate fi prezentată onest întreaga activitate a parohiei şi a faptelor creştineşti ale enoriaşilor ei. Pentru că Biserca înseamnă, în primul rând, colectivitatea creştină, nu doar preotul sau lăcaşul de cult.

Omenirea se află pe o pantă descendentă. Nu o spun eu, o afirmă deschis cei mai mari specialişti în domeniu. Sunt evenimente, pe care le trăim cu o viteză ameţitoare iar sensul lor este interpretat în fel şi chip, încât adevărul este tot mai greu de decelat. Pe aceste falii joacă denigratorii. Cu atât mai mult, este necesară propăvăduirea programului biblic, a învăţăturilor şi a regulilor care au menţinut echilibru în dezvoltarea planetei atâta amar de ani. Altfel, aşa cum a spus sau nu Malraux: „Secolul XXI va fi unul religios sau…”, cum ne tot susură apocalipticii!

*

Toate bune!?!

Ai nevoie de o informaţie?

Mică, mică? O rezolvăm împreună.

Trimite mai departe! Mulţumiri! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!

––––––––––––––––-

Sergiu GĂBUREC

http://blogulluigabu.blogspot.ro

http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3         

Bucureşti

sâmbătă, 7 martie 2015

Facebooktwitterby feather
Etichete: