Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ARTE » “ Toate poeziile pe care nu ți le-am scris”. Ana-Maria Păunescu , “ o poetă din stirpea celor aleşi”

“ Toate poeziile pe care nu ți le-am scris”. Ana-Maria Păunescu , “ o poetă din stirpea celor aleşi”

Ana-Maria Păunescu , “ o poetă din stirpea celor aleşi”, așa cum o consideră marele scriitor Dinu Săraru

Toate poeziile pe care nu ţi le-am scris” , la Ploiești și la București

Centrul Cultural A.Păunescu și Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga” Prahova au organizat astăzi, 28 iunie 2022, la Ploiești , lansarea cărții “ Toate poeziile pe care nu ți le-am scris “, semnată de Ana -Maria Păunescu,fiica marelui poet Adrian Păunescu .
Tânara poetă ,in vârsta de 31 de ani,a anunțat că un asemenea eveniment literar va fi organizat și la București:
“ Ne vedem vineri 1 iulie 2022, de la ora 18, în grădina Muzeului Național al Literaturii Române, la o seară cu versuri noi și cu povești vechi, să-l ascultăm pe Ștefan Mitroi vorbind despre poezie și să ne lăsăm ocrotiți de acordurile și vocea lui Ducu Bertzi Alexandru.”

“Mai scriu poezie, când mi se face frig, când îmi rămâne singurătate în calendar, când cred că nu mai am altă scăpare. Când nopțile sunt prea lungi, când anii sunt prea scurți, când ochii nu-și găsesc răspunsul… Da, mai scriu poezie. Acest volum de versuri vine către mine și către dumneavoastră, cei care îl veți citi, în momentul în care credeam că lumea nu mai poate fi reconstruită din rime și metafore. Sunt Ana-Maria Păunescu și-mi botez, ca prima dată, poeziile scrise și nescrise, în fiecare dimineață în care deschid ochii și văd câte un cer din care mă strigă cineva. Și apoi ies din casă și încep să strig și eu…”, mărturisește Ana-Maria Păunescu.

Marele scriitor Dinu Săraru ( 90 de ani) o consideră pe Ana-Maria Păunescu “ o poetă din stirpea celor aleşi”. Maestrul are cuvinte de laudă despre lirica autoarei :

“Debutul poetei Ana-Maria Păunescu cred că are astăzi, prin talentul ei exploziv, virtutea de-a înnobila şi poezia românească actuală prin sentimentul emoţiei şi al suflului liric care se întâlnesc atât de rar în poezia scrisă de tânăra generaţie”.
Felicidades!

Marin MIHAI ( Spania)

http://mihaimarin.WordPress.com

(Credit foto #2: Ionela -Irina Chirițoi)

Facebooktwitterby feather
Etichete:

Despre Marin MIHAI

ESPAÑA, http://mihaimarin.wordpress.com

Un comentariu

  1. Stroia George

    Mulțumim, cu reverență, prieten și frate drag, pentru tot ceea ce ai făcut, faci și vei face, pentru frumoasa noastră familie ARMONII CULTURALE! Ești mereu o prezență care aduce în prim-plan valoarea, care prin fiecare material publicat, ne ajută să o promovăm, oriunde s-ar afla ea. FELICITĂRI, MICHAEL, mare cavaler și ambasador al Armoniilor Culturale!

Comments are closed.