Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » CARTI » CARTI PRIMITE LA REDACTIE » VEȘTI BUNE DE DEPARTE: IOAN MICLĂU-GEPIANU – „PE DRUMURILE ARTEI”, Ed. Cuget Românesc, Bârda, 2013

VEȘTI BUNE DE DEPARTE: IOAN MICLĂU-GEPIANU – „PE DRUMURILE ARTEI”, Ed. Cuget Românesc, Bârda, 2013

Mulțumesc, stimate și drag prieten Ioan Miclău, pentru noi și noi bucurii pe care le primesc din partea dvs, de pe minunate tărâmuri australiene. Vă îmbrățișez cu brațe de Lumină și vă doresc să fiți sănătoși, să rămâneți aceeași mare sursă de bucurie, inspirație și frumoasă viețuire, pentru toți cei care au avut oniarea să vă întâlnească! Mulțumesc!

Redau mai jos un extras din cuvântul de prezentare al cărții, editată de un alt mare prieten al tuturor românilor, pr. Alexandru Stănciulescu Bârda (Malovăț – Mehedinți):

Domnul Ioan Miclău și-a părăsit cu mulți ani în urmă țara, familia și pe toți cei dragi din Bihorul natal. A mărturisit celor de încredere că vrea să-și croiască un drum în viață, în libertate, în condiții mai bune, mai umane. Nu a mărturisit nimănui că vrea să-și croiască și un drum în artă, în literatură. I se părea prea îndrăzneț proiectul și îl ținea cu sfințenie ascuns într-un ungher al sufletului său, ca să nu i-l descopere nimeni. Îl știa doar dânsul și Dumnezeu. Nu i-a fost ușor să ia totul de la început, singur printre străini. A muncit ca robul, și-a făcut un rost, a reușit să-și reunifice familia, să-și construiască o casă. Și-a făcut prieteni și cunoștințe în multe domenii ale lumii australiene. Nu a părăsit niciodată legătura cu țara și cu oamenii dragi din țara natală. Când a crezut că e momentul potrivit, a început să se afirme în lumea culturii. A înființat o bibliotecă publică „Mihai Eminescu” de unde a împrumutat carte românească tuturor românilor răspândiți pe pământul australian, a înființat și a patronat o revistă literară de prestigiu „Iosif Vulcan”, a înființat și a patronat Asociația românilor australieni „Familia”. Ușor-ușor, numărul volumelor scrise de domnul Ioan Miclău s-au înmulțit de la an la an, colaborările la revistele literare și de cultură au devenit o prezență obișnuită în peisajul cultural românesc și australian. Gândul ascuns de altădată al domnului Miclău de a-și croi un drum în domeniul artei a devenit astăzi o realitate incontestabilă, recunoscută de personalități de prestigiu de pretutindeni. O viață, un crez, o voință de fier și o împlinire de excepție.
(pr. prof. dr. Al. Stănciulescu-Bârda)

Gheorghe A. STROIA
Răpciune, 2022

 

Facebooktwitterby feather