Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ISTORIE » Viorel ROMAN: ALTERNATIVA PENTRU GERMANIA

Viorel ROMAN: ALTERNATIVA PENTRU GERMANIA

Teama de Alternativa pentru Germania / Alternative für Deutschland (AfD), pentru cursul politic al d-nei cancelar federal Angela Merkel este nejustificată, chiar dacă succesul electoral recent al noului partid în patru landuri e spectaculos şi pus greşit pe seama „invaziei arabe“, cum a calificat această „realitate socială“ papa Francisc. (Osservatore Romano, venerdì 4 marzo 2016)

Mai toată lumea e împotriva renunţării la graniţe şi la resemnarea în fata invaziei islamicilor şi idolatrilor afro-asiatici. Dar nu asta e dilema AfD-ului, ci faptul că germanii, mai ales cei din est, sunt împotriva reeducării postbelice politic corectă, după cea marxist-leninista a încetat brusc, odată cu Lagărul de tristă amintire, pe când cea anglo-americana e încă promovată de establishment. Pactul de la Varşovia s-a desfiinţat, NATO se extinde mereu.

Fără trupe ruso-sovietice, mai ales electoratul din fosta zona de ocupaţie socialistă a ales AfD-ul fără complexe în fata naţionalismului Frontului Naţional din Franţa, antisemitismului, Partidului Jobbik din Ungaria, mişcării izolaţioniste engleze etc., pentru că aşa zisa Armată de pe Rin a Marii Britanii se va retrage din Germania în anul 2020, iar cea a SUA rămâne sine die.

Discursul xenofob, islamofob, antisemit, antiţiganesc a la Donald Tramp, Le Pen, Jobbik etc. e străin AfD-lui. Puţin sunt împotriva salvării de la faliment a greco-ortodocsilor cu sute de miliade de euro, sau a invaziei arabe, care a depăşit deja un milion de refugiaţi. Antisemitismul e tabu şi în afara legii. Noutatea e că pentru prima dată se pune la îndoială în RFG binefacerile reeducării postbelice.

AfD-ul urmăreşte ca reformele generaţiei 1968, implicit ale armatelor de ocupaţie, să fie corectate din punct de vedere al valorilor tradiţionale care au generat succesele ştiinţifice, tehnologice etc. Multiculturalitatea şi incluziunea nu dau rezultatele scontate. De aceea şcolile trebuie să revină la „normal“ prin educarea separată a handicapaţilor, cele islamice, ale Coranului să fie închise, iar în universităţi să fie desfiinţate cotele celor neperformanţi.

Generaţia anului 1968, prima de după război, reeducata în interesul ocupaţilor de o parte şi alta a Cortinei de Fier, a subminat sistematic valorile şi normele germane tradiţionale. După reunificare, viziunea marxistă dispare, în timp ce forţarea societăţii multiculturale, neutră din punct de vedere al orientării sexuale, cotelor de promovare a femeii, handicapaţilor etc. continuă. Omul alb a lui Donald Trump ca şi francezul, maghiarul, germanul de rând se simte dezavantajat, caută o Alternativă.

Prof. Dr. Viorel Roman
Consilier academic la Universitatea din Bremen
www.viorel-roman.ro
Timişoara
17 martie 2016

Facebooktwitterby feather