Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ANIVERSĂRI » 170 de ani de la nașterea marelui dramaturg I. L. CARAGIALE . Concursul de creație teatrală și literară “ SCÂRȚA, SCÂRȚA PE HÂRTIE”

170 de ani de la nașterea marelui dramaturg I. L. CARAGIALE . Concursul de creație teatrală și literară “ SCÂRȚA, SCÂRȚA PE HÂRTIE”

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Dramaturgilor Români și Biblioteca Metropolitană București, anunță lansarea concursului de creație teatrală și literară –SCÂRȚA, SCÂRȚA PE HÂRTIE. Titlul proiectului este stabilit în contextul împlinirii a 170 de ani de la nașterea dramaturgului Ion Luca Caragiale (30 ianuarie 1852) și a 110 ani de la moartea sa (9 iunie 1912).Concursul este dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 14-24 ani (se vor juriza textele pe două categorii de vârstă: 14-18 ani și 19-24 ani) și va debuta pe 30 ianuarie.Participanții vor scrie texte inedite folosind

 • Bravos, națiune!
 • Eu pentru cine votez?
 • Curat murdar
 • Certicat medical
 • Ori toți să muriți, ori toți să scăpăm!
 • Pozițiune turmentată
 • Mofturi!
 • Sfânta Constituțiune
 • Cap ai, minte ce-ți mai trebuie?
 • A venit căldura, a trecut durerea.

Textele pot fi monodrame (cu durata estimată a reprezentării de 30-40 minute) sau proză scurtă (inclusiv jurnal, eseu) și vor fi trimise pe adresa eu.scriu@teatruldramaturgilor.ro până la data de 1 iunie.Câștigătorii vor fi anunțați pe 9 iunie 2022. Juriul va fi compus din cei doi Manageri ai instituțiilor implicate, și anume: Ramona Ioana MEZEI (Manager BMB) și Marius BODOCHI (Manager TDR), precum și un actor/regizor/dramaturg ales ulterior.Premiile vor consta în invitații și abonamente la teatru și la manifestările organizate de TDR și BMB, precum și în prezentarea publicului larg a textelor prin spectacole – lectură/online.Scopul proiectului este dezvoltarea și încurajarea creativității tinerilor în realizarea unor texte literare, precum și cunoașterea operei marelui dramaturg Ion Luca Caragiale.Regulamentul poate fi consultat pe site-urile celor două instituții:www.teatruldramaturgilor.roși www.bibmet.ro.

Marin MIHAI

http://mihaimarin.wordpress.com

————

VICTOR SOCACIU-LA UN CEAI

Facebooktwitterby feather
Etichete:

Despre Marin MIHAI

ESPAÑA, http://mihaimarin.wordpress.com

Un comentariu

 1. Stroia George

  Mereu același Om special și PRIETEN de nădejde al Armoniilor Culturale. Îți mulțumim, din suflet, prieten drag, că ești atât de uman, că ne-ai fost mereu aproape, că m-ai sfătuit ori de câte ori a fost nevoie, că ai împărtășit cu noi bucuriile revistei noastre! MĂ ÎNCLIN ÎN FAȚA TA ȘI ÎȚI SPUN UN MARE… MULȚUMESC!

Comments are closed.