Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » MUZICA » Corina (Ungureanu)-Kiss la aniversarea de 250 ani a lui L.V. BEETHOVEN în GERMANIA

Corina (Ungureanu)-Kiss la aniversarea de 250 ani a lui L.V. BEETHOVEN în GERMANIA

“Beethoven bei uns” este un proiect “Auftakt” realizat  pe 14 și 15 decembrie 2019 în întreaga Germanie de Asociația Culturală Beethoven de la Bonn, unde a luat parte și muzicologul român Dr. Corina (Ungureanu) Kiss. În numai două zile acest proiect a cuprins 825 de acțiuni: concerte, lecturi, prelegeri și spectacole. Ca și în urmă cu 250 publicul a avut oportunitatea  de a savura muzica lui Beethoven în cercuri mici private acasă, biserici, instituții, centre culturale sau săli de concerte.

Dr. Corina Kiss pianistă, compozitoare și muziciană de excepție a prezentat la Centrul de formare înaltă din NRW-Neuss GERMANIA trei lucrări cu  pian: Rondo în Si bemol major pentru pian și orchestră, Tripul concert op.56 pentru pian, vioară și violoncel, Fantesia Corală op. 80 pentru pian, cor și orchestră; și catea Unsterbliches Genie der Universalmusik (= Geniul nemuritor al muzicii universale) de Ionel Muntean (*stabilit în Germania) unde Corina Kiss a scris prefața:

“…Din punct de vedere muzicologic acest Album  în care se îmbină armonios Maximafilia cu Istoria Muzicii, pune într-o nouă lumină, lumea compozitorilor și artiștilor care au avut legătură cu procesul componistic și interpretativ a creației lui Beethoven. Această expunere este ilustrată cronologic prin cărți maxime reprezentând relații interumane, artiști interpreți, dirijori, scriitori, politicieni, peisaje, scrisori, partituri și nu în ultimul rând cu muzicienii importanți care i-au influențat stilul componistic de-a lungul vieții, sau au fost influențați în creația lor de muzica lui Beethoven. Această cercetare a autorului deschide perspective noi în prezentarea compozitorului german, corelate cu o serie de informații și imagini originale mai puțin sau deloc cunoscute chiar și de muzicologi... Bettina Bretano (von Arnim) fascinată de forța ce o emana L.v.Beethoven, un om scund cu ochii mici și cu o energie uimitoare, îi scrie lui Gothe: >Când l-am văzut prima dată, tot universul parcă s-a mistuit în clipa aceea: Beethoven m-a făcut să uit lumea întreagă și chiar pe tine, oh, Gothe… Nu cred că mă înșel afirmând că omul aceasta a depășit cu mult civilizația modernă>.“  Publicul meloman a apreciat la sfârșit această prezentare cu ropote de aplauze.

Germania, 26.12.2019

Facebooktwitterby feather