Pe o limbă îngustă de pământ se ridică spre cer hoteluri și vile, între copacii foarte bătrâni, aduși de pe culmile carpatine în epoca de aur. Ei răspândesc răcoare și umbră plăcută în verile toride. Pacea se revarsă din înalt printre crengile verzi, copacii cu flori mov, albe, roșii, roz se leagănă în vânt, iar artezienele își răspândesc scânteirile luminoase printre trandafiri, purtând muzica apelor în parcul luminat de raze aurii.
Ne îndreptăm spre plajă cu bucurie copilărească pe străzile largi care duc spre cer.
Da aici avem impresia că toate scrăzile ce duc la mare se sfârșesc în cer. Îmi zic în gând: „Doamne, am ajuns în paradis…!”
Aproape că alerg spre cerul atât de albastru, de „un albastru infinit” amplificat de infinitul mării pe care o văd de pe faleza înaltă și îmi bate așa de tare inima. Este verde, un verde ce bate în albastru. Nu mai este bleumarină, nici mov, că s-a schimbat ceva în inima ei. Acum, îndiguită, a pierdut farmecul de altădată, când o priveam la infinit, lovindu-și valurile înspumate de stânci și toată plaja era o mare de dantelă albă. Mi-a dor de apusurile de soare, unice în acest oraș. Soarele apune încet pe lacul sărat Techirghiol și tot cerul deasupra lui este roșu-auriu, având o lumină la care alergi, pe care ai vrea să o atingi să te pătrunzi de această minunte. Pe mare, se mișcă nori roșietici, în timp ce marea își lasă muzica ei unică, irepetabilă în valuri, fascinându-ne, vrăjindu-ne cu fermecul ei.
Ce dor îmi este de mare, mai ales în zilele neguroase de iarnă.
Să ne rugâm Domnului să ne mai îngăduie pe pământ să ne bucurăm de tot ce ne-a dăruit, multiplicând la infint „corola de minuni a lumii”.