Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » EVENIMENT » IN MEMORIAM » Dorel SCHOR: ALMA REDLINGER – IN MEMORIAM

Dorel SCHOR: ALMA REDLINGER – IN MEMORIAM

Alma Redlinger, marea doamnă a artelor plastice din România, ne-a părăsit cu puţin timp înainte de a împlini respectabila vârstă de 93 de ani. Cea ce a caracterizat-o a fost tenacitatea, puterea de muncă, delicateţea şi marea dragoste pentru arta pe care a practicat-o până aproape de  ultimele clipe ale existenţei.

Respectându-i creaţia şi aducându-i un binemeritat omagiu postum, Galeria Simeza din Bucureşti în cadrul proiectului „Arta la fereastră” va expune în aceste zile două lucrări ale pictoriței Alma Redlinger. Este locul să menţionăm că din cele 27 expoziţii personale ale pictoriţei, nu mai puţin de şapte au fost găzduite de-a lungul vremurilor în prestigioasele saloane ale Simezei.

Cele două lucrări expuse sunt dedicate muzicii, muzicii veţii. Criticul de artă Luiza Barcan o considera pe Alma Redlinger „o prezenţă tonică până la o vârstă înaintată: ea a pictat până aproape de sfârşitul vieţii cu fervoare şi bucurie”.

La Institutul Cultural Român de la Viena s-a deschis expoziţia „Fata cu evantai verde sau Poveştile lucrurilor necuvântătoare” în memoria Almei Redlinger. Ana-Maria Altmann şi Fabio Gianesi de la Muzeul Albertina sunt curatorii evenimentului la care este prezent şi nepotul artistei. Ei afirmă că „inventarul emoţional al picturii  Almei Redlinger se restructurează în mod autentic, aflându-şi expresia vizuală în forme pline de spontaneitate. Plină de dinamism, Alma Redlinger rămâne credincioasă propriului stil. Trăirea individuală constituie piatra de temelie a fiecăreia din creaţiile sale”.

Iubitorii de frumos vor păstra cu siguranţă ceea ce regretata mare artistă a artelor plastice s-a străduit să răspândească prin lucrările ei: miracolul formelor, frumuseţea senzuală, vraja naturii, purificarea, misteriosul explicabil, aparenţa naturală combinată cu elemente de stilizare. Picturile ei reflectă cu robusteţe dar şi cu  fineţe infuzia de spontaneitate, entuziasm şi descoperire a culorii.
––––––––-
Dr. Dorel SCHOR
februarie 2017
Tel Aviv, Israel

Facebooktwitterby feather