Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » UMOR » SCHITE » Dorel SCHOR: SCHIŢE UMORISTICE (69) – TOŢI BĂRBAŢII SUNT LA FEL

Dorel SCHOR: SCHIŢE UMORISTICE (69) – TOŢI BĂRBAŢII SUNT LA FEL

Cu vreo două zile înainte de a împlini 47 de ani, doamna Şulamit care preda ştiinţele naturale la o şcoală din cartier, hotărî să-şi modifice puţin aspectul exterior. Maurice, un frizer galant şi talentat, îi scurtă părul şi-i propuse o culoare la modă, roşu acajou… Rezultatul era interesant. Până şi colegele cele mai rezervate, adică profesoarele de matematică şi de gramatică, afirmară cu gura ţuguiată că arată mai tânără cu zece ani… În rest, o fustă modernă, dar decentă, şi un tricou imprimat cu o floarea-soarelui contribuiră la aspectul vioi şi elegant.

Numai că a doua zi, femeii i seîntâmplă ceva foarte ciudat. Când coborî din autobuz, cam la o sută de metri de blocul ei, şoferul o întrebă cu un aer cam intim:
– Vrei să vezi ceva frumos astă seară? Venus…

Şulamit îl cunoştea pe şofer de multă vreme, întotdeauna o tratase cu respect şi chiar o întreba din când în când ce mai face, formula standart la care nu aştepţi un răspuns neapărat. Dar „să înceapă cu ea”, să încerce să o agaţe ca pe una din alea, nu şi-ar fi închipuit niciodată. Aşa că îl trată cu o privire rece şi păşi demn spre casă.

Cam pe la mijlocul distanţei, o salută respectuos un alt bărbat, Grigori, vecin de bloc. Acesta avea toate motivele să-i fie îndatorat. Când se mutase, îi făcuse cadou un set de cratiţe aproape nou nouţe. În plus, băiatul lui Grigori îi era elev şi nu învăţa prea grozav, destule motive ca individul s-o respecte. Omul o salută frumos şi de data asta numai că, fapt uluitor şi incredibil, adăugă cu înţeles, probabil parşiv:
– Diseară, dacă ai timp şi vrei să vezi ceva deosebit…
Uite al naibii, se sufocă de indignare profesoara, întorcându-i spatele ca o regină supărată pe supuşii ei. O fustă puţintel mai scurtă şi o coafură sexi transformă orice bărbat într-un porc!

Nu mai aşteptă să vină liftul şi urcă în goană trei etaje. Nu-şi văzuse soţul de dimineaţă devreme, ardea de nerăbdar să-i relateze, sfâşiată de indignare, felul în care o trataseră cei doi bărbaţi care-i făcuseră propuneri cu subînţeles…
– Ah să nu uit, dragă, o luă în primie soţul de cum intră. Diseară trebuie să-ţi arăt ceva deosebit.
– Şi tu, Brutus?! ar fi vrut să strige Şulamit, dar ea nu preda istoria antică ci ştiinţele naturii, aşa că se mulţumi să rămână practic cu gura căscată.
– Ce naiba v-a apucat pe toţi? bolborosi epuizată, cu sentimentul că ceva neştiut începe să se năruie.
– Ah, n-ai aflat? Scrie în toate ziarele, s-a spus la radio, lumea vorbeşte numai despre asta. Diseară luna va fi în conjuncţie astronomică cu planeta Venus. E un fenomen rar, se întâmplă o dată la 47 de ani… Se spune că se vede o imagine superbă, luna mare şi plină, cu un cercel de aur la ureche… Trebuie să ne uităm neapărat!

Dorel SCHOR
Tel Aviv, Israel
17 martie 2016

Facebooktwitterby feather