Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » MUZICA » EXCELENȚĂ PIANISTICĂ: “DUET PIANISTIC” CU CORINA UNGUREANU – KISS ÎN GERMANIA

EXCELENȚĂ PIANISTICĂ: “DUET PIANISTIC” CU CORINA UNGUREANU – KISS ÎN GERMANIA

Cum ne-a obișnuit deja de câțiva ani, pianista Corina Ungureanu-Kiss a susținut din nou pe 13 decembrie un CURS DE MAIESTRIE “DUET PIANISTIC” la Centrul de Formare Educațională – NRW din Germania. Corina Ungureanu-Kiss este una din puținele profesoare de pian care are abilitatea și inteligența de a îmbina perfect genurile muzicale clasice cu cele crosover în cea mai “intima” formă a muzicii de cameră: DUET PIANISTIC (pian la patru maini).
Deja de la vârsta de 7 ani Corina Ungureanu – Kiss a început să cânte și să concerteze la patru mâini cu frații ei. Pianista are o experiență vastă în interpretarea repertoriul extrem de dificil începând cu Diabelli, Mozart, Schubert, Ceaikovski, cele 9. Simfonii de Beethoven și până la muzica crossover. Foarte devreme a fost atrasă de acest gen intim al muzicii de cameră afirmând că “muzica în doi este mult mai mult decât tehnică pianistică și să sune împreună; ea este creativitate, senzație, stil și conectarea la muzică împreună”. Cursurile de excelență pianistică pentru pian la patru maini  cu pianista Corina Ungureanu Kiss sunt întotdeauna o experiență specială. Ca în fiecare an, Corina Ungureanu Kiss a ales pentru participanții un repertoriu foarte frumos cu piese de E. Pozzoli, P. I. Ceaikovski și John Newton (muzica de film).
Pianista Corina Ungureanu-Kiss a susținut numeroase concerte în Europa și SUA, a fost premiată la concursurile de pian H. Darclée (Romania) și R. Gliére (Germania). In calitate de compozitoare a fost recunoscută cu premiul al II-lea, la concursul internațional de compoziție din Siegburg, Germania. Atrasă deja din copilărie de muzica pianului la patru mâini a editat la Editura Muzicala din București o partitură inedita Piese pentru pian la patru mâini  (2014).
Facebooktwitterby feather