Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » EVENIMENT » FESTIVAL » INVITAȚIE Festivalul – Concurs internaţional de creaţie literară „BOGDANIA”, Ed. a IX-a, 2020

INVITAȚIE Festivalul – Concurs internaţional de creaţie literară „BOGDANIA”, Ed. a IX-a, 2020

INVITAȚIE – Concurs de creație literară

Festivalul – Concurs internaţional de creaţie literară „BOGDANIA”, Ed. a IX-a, 2020 Asociaţia Cultural-umanitară ”BOGDANIA” şi revista de creaţie şi cultură „BOGDANIA” din municipiul Focşani, Str. Contemporanul, Nr. 28, judeţul Vrancea organizează:
Festivalul – Concurs internaţional de creaţie literară „BOGDANIA”, ediţia a IX-a, 2020

– Scopuri:
* stimularea interesului pentru literatura română contemporană şi a respectului pentru valorile
moştenite.
* dezvoltarea spiritului competitiv, a dorinţei de afirmare şi pentru ieşirea din anonimat al celor care creează şi care au talent deosebit.
* promovarea în revistele de cultură şi în Antologii literare a câştigătorilor şi creaţiilor valoroase din fiecare secţiune literară.

– Participanţi:
* Autori care nu au volume tipărite şi care au vârsta între 16 ani şi maxim 40 de ani.

– Secţiunile concursului: poezie, proză scurtă şi eseu.

– Regulament:
*Textele trebuie dactilografiate în Word, Times New Roman 12 pct., spaţiere un rând, cu diacritice, care să nu depăşească 3-4pagini A4 pentru fiecare gen literar, într-un singur document în format .doc sau .docx la adresa de e-mail: ionelmarin55@gmail.com
* Trimiterea textelor (creaţiilor): 01 martie – 30 mai 2020, la adresele:
a) E-mail: ionelmarin55@gmail.com, cu menţiunea „Pentru concurs”.
b) Poştă: Asociaţia Cultural-umanitară ”BOGDANIA”, FOCŞANI, Str. Contemporanul nr. 28, Cod 620065, judeţul Vrancea, cu menţiunea „Pentru concurs” în câte 2 exemplare.
* Textele vor purta un motto, care se va regăsi şi pe un plic închis, cuprinzând date despre autor (nume, prenume, data naşterii, profesia, adresa de corespondenţă, telefonul, precum şi o scurtă prezentare a activităţii literare).
* Textele trimise după data de 30.05.2020 (data poştei) nu vor fi luate în considerare, de asemenea cele care nu sunt dactilografiate corespunzător (fără diacritice).

– Jurizarea:
* Corectarea textelor se va face de către un juriu format din 5 (cinci) personalităţi: critici literari, scriitori și oameni de cultură români.
Se va întocmi o fişă de participare pentru fiecare concurent.
În urma evaluării fiecărei creaţii se va stabili în mod corect şi obiectiv, pe bază de note, concurenţii câştigători pe secţiuni.
* Premianţii vor fi anunţaţi în data de 30 iunie 2020, prin e-mail şi telefonic.
Se vor acorda Premii pentru fiecare secţiune şi în funcție de calitatea textelor, diplome speciale din partea revistei de cultură Bogdania şi a partenerilor.
* Persoanei care va întruni cel mai mare punctaj, indiferent de secţiunea la care a participat i se va acorda „TROFEUL „BOGDANIA”, 2020.
* Persoanele care vor să sprijine proiectul o pot face prin donaţii ori sponsorizare în contul Asociaţiei Cultural-umanitare Bogdania: RO11BRMA0999100047750380, în RON; RO11BRMA0999100047751156 în euro, Banca Românească, Filiala Focșani, CIF 29080784, cu menţiunea pentru Festivalul Bogdania, 2020.

– Festivitatea de premiere se va ţine la începutul lunii iulie 2020, în locaţia ce va fi făcută public şi cunoscută dvs. cu cel puţin 5 zile înainte.
* Găsiţi informaţii şi pe site-ul: www.revistabogdania.ro.
Vă așteptăm cu drag să vă înscrieți în competiția literară.
Tuturor: multă inspirație, succes şi numai bine!

– Relaţii suplimentare:
Scriitor Ionel MARIN
e-mail: ionelmarin55@gmail.com; Mobil: 0752862369; 0728217492

Facebooktwitterby feather