Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » ESEU » LA FÂNTÂNA DORULUI, autor MIOARA OPRIȘAN- Prezentare de carte

LA FÂNTÂNA DORULUI, autor MIOARA OPRIȘAN- Prezentare de carte

Cartea ,,LA FÂNTÂNA DORULUI” a văzut lumina tiparului în luna august a anului 2022, la editura ARMONII CULTURALE, Slobozia, Urechești, Bacău; cel mai proaspăt dintre visele mele se împlinea magic sub minuțioasa coordonare a d-lui director editor George-Nicolae Stroia, având ca autor de grafică pe d-l Gheorghe A. Stroia, cărora le mulțumesc cu recunoștință pentru realizarea impecabilă a volumului mai sus numit.

Prefața, ,,Universul literar al Mioarei Oprișan sau Depășirea limitelor fizice pentru atingerea culmilor spirituale”,  este realizată profesional de un neîntrecut magician al condeiului, d-l scriitor Gheorghe A.Stroia, membru al Academiei Româno-Americane de Artă și Știință, membru al Uniunii Scriitorilor Români, căruia îi mulțumesc din suflet pentru încrederea acordată, pentru frumoasa colaborare pe care o avem.

În prefață distinsul scriitor Gheorghe A. Stroia spunea: ,,Volumul ,,La fântâna dorului” este împărțit în două secțiuni, echilibrate ca și întindere: Poeme ( Partea I) și Eseuri ( Partea a II-a), ambele purtând amprenta lirică a autoarei, care face din fiecare dintre eseurile sale veritabile poeme în proză. În prima parte ( Poeme) facem cunoștință cu același poet armonios, liric,  care transmite emoție și culoare în fiecare vers al său, mereu inovativ, năstrușnic, ce împrumută prozodii ale valorilor nepieritoare ale românilor, în versuri cu parfumuri coșbuciene. Chemarea poeziei vine de undeva de dincolo de lume, din adâncurile unui suflet limpede ca cerul, dar învolburat ca apele mărilor dorului. În partea a II-a ( Eseuri), în centrul simțirii autoarei se află figurile marcante care definesc cultura acestui neam binecuvântat de Dumnezeu, abundând în informații inedite (Eminescu Hyperionul, Mihai Eminescu: Calitatea educației școlare, calitatea viitorului neam Românesc). Figuri reprezentative, istorice, sunt în centrul atenției autoarei, eseurile cu caracter de jurnal de călătorie făcând deliciul acestei părți a prezentului volum (Balcic, în inima reginei Maria),  chiar din investigarea izvoarelor istorice ( Adevărul dincolo de definiție, de religie, de tradiție), din pelerinajele parcurse, din atingerea sufletului oamenilor obișnuiți, locuitori ai Însurățeiului (localitatea care m-a adoptat cu respect și iubire)… Prezentul volum exprimă cu adevărat multiple valențe ale dorului pe care doar sufletul de român adevărat îl poate trăi: dorul de copii, dorul de soț, de părinți, de vatra strămoșească, de eroii istoriei noastre trecute, de prieteni adevărați, de inefabila comoară a sinelui nemuritor…”

Cartea, oglindită inefabil în fântâna dorului, este dedicată fiilor mei, Claudiu-Daniel și Raluca Elena, cu infinită dragoste părintească, cu mulțumirea către divin, că am primit prin fiii mei cele mai frumoase daruri ale vieții.

Cartea va fi lansată în Tabăra literară ,,OPREȘTE-MĂ LA TINE, MARAMUREȘ! OPREȘTE-MĂ ÎN TINE, ANOTIMP!- ,,LIMBA NOASTRĂ-I O COMOARĂ…SLAVĂ ȘI CINSTIRE LIMBII ROMÂNE!”, organizată de distinsul scriitor maramureșean Vasile Bele, în perioada 1-4 septembrie, 2022.

Îi doresc cărții mele zbor lin spre cititori, sprea a  le hrăni sufletul cu lumină și  bucurie!

,,Poezia, acest dar divin, te poartă și te metamorfozează în lumină, vindecă lumea, eliberează conștiința umanității, dăruindu-i iubire, compasiune, lumină” Aurelia Rânjea

Mulțumesc cu recunoștință Universului și tuturor oamenilor dragi care au fost părtași la împlinirea acestui vis drag al meu! Ideea că exită o responsabilitate publică față de omul de cultură și artă, în speță față de scriitor, este veche. Mai nou este că scriitorul își publică cărțile din banii proprii, atunci când îi are sau din sponsorizări, atunci când îi surâde norocul. Așa că, dragii mei, cumpărând o carte ajuți un scriitor, citind-o faci lumea mai bună, căci de o lume mai bună avem nevoie ca de oxigen.

Cu deosebit respect pentru cititorii mei, autoarea, MIOARA OPRIȘAN

Facebooktwitterby feather
Etichete:

Un comentariu

  1. admin

    O carte cu adevărat frumoasă, a unei poete cu un veritabil suflet românesc, cu un vers împprumutat din dorurile omului de bine și de frumos, care prin tot ceea ce face nu dorește să facă în jurul său decât lumină, o lumină a prieteniei nemuritoare care îi însoțește și îi definește sufletul. Felicitări, Mioara, pentru tot ceea ce ești și pentru tot ceea ce reprezinți pentru noi! TE IUBIM, pe tine și versul tău special!…

Comments are closed.