Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » CREDO » Nădejdile în rugă și ajutor ale preotului din Mehedinți

Nădejdile în rugă și ajutor ale preotului din Mehedinți

E trecut de o lună de când bunul părinte de la Drobeta Turnu-Severin, Constantin Bîrdeanu, preot slujitor la o parohie din orașul fostă stațiune Herculane, se află în îngrijirea unor medici cu înger în inimă și măiestrie în știința lor, într-un spital din Turcia. O boală grea și-ngrijorătoare i-a frânt de un timp energia și răbdarea trupului, dar credința, răbdarea și speranța nu…! Urmează un tratament cu rezultate dătătoare de încredere, se pare. În primul rând renumele medicilor consolidat pe un cert profesionalism și condițiile medicale impecabile asigură viabilitatea rezultatelor. Toate acestea au fost și urmează să fie foarte costisitoare. Tratamentul, intervențiile chirurgicale, asistența medicală, întreg protocolul intraspitalicesc presupun costuri.

Vine o vreme când binele, fie sufletesc, fie material, se întoarce atunci când cunoaște adresa de la care a plecat, este actul omenescului cu plată ramburs. Iar părintele Constantin Bîrdeanu aceasta a făcut viața sa întreagă. Este tatăl micuței artiste de care auzim tot mai mirabil zi cu zi și nu este loc de îndoială că va fi o artistă de care vom fi mândri mâine că am cunoscut-o și am avut încredere în ea azi, Ziana Bîrdeanu, laureată a Festivalului concurs de folclor „Benone Sinulescu”. Acest detaliu de identitate ajută să îl cunoaștem și mai bine pe părinte, Ziana, minunea de copil frumos și cu talent având deja o notorietate în creștere în mediul artistic, o fabuloasă popularitate în universul melosului popular românesc. Iar distinsa prezbiteră Nicoleta Bîrdeanu, necrezut de umană, mult, mult prea fină, inteligentă, generoasă, plăcută în conversație, blândă, bună, decentă, cu atât mai mult cu cât te-ai aștepta să uzeze de statutul de preoteasă ca de solemnitatea unui monument – ar putea-o face cu prisos deoarece frumusețea umană și sufletească îi asigură un portofoliu imbatabil pentru aceasta, dar a descoperit valoarea modestiei și cu ea interrelaționează în comunitate, iar aceasta-i adevărata frumusețe plăcută oamenilor și Lui Dumnezeu…! Este o preoteasă a florilor. Poate fi numită astfel deoarece are o ocupație nobilă, nemărginit de frumoasă, condiționată de pasiune, pricepere și iubire: cultivarea florilor pe care le crește ca pe odoare, le înmulțește, le selectează, obține noi soiuri, le ocrotește, le valorifică…, dar ce nu face horticultoarea sentimentală și preoteasă, cu florile, pentru flori și pentru cei ce iubesc florile!?

Acum, în acest vălmășag de zile lugubre de jos, răbdătoare de sus, întreagă familia părintelui și părintele sunt la o cumpănă grea, tristă, chinuitoare a drumurilor vieții. Cu toții speră, împreună luptă să le străbată prin forțele și rezistența proprie, cu rugă, așteptare, speranță și credință! Nădejdea lor este sus, unde-a fost dintotdeauna și de unde-a coborât mereu spre ei salvarea. Dar este și la empatia, solidaritatea, ajutorul de jos!

Suntem la țărmul la care, ajutorul Lui Dumnezeu trebuie îndoit cu înțelegerea și bunătatea din partea noastră. Cum e spus  deja, spitalizarea părintelui în clinica redutabilă din Turcia presupune prețuri de cost. Cu puținul dărniciei și posibilităților fiecăruia dintre cei care vor să vină întru salvarea sa de la suferință, speranțele cresc, iar șansa de a acoperi financiar următoarele intervenții medicale devin certe.

În acest sens s-au deschis la BRD următoarele conturi:

În lei RO12BRDE260SV64862292600

În euro RO68BRDE260SV67259982600

Cei care putem, să ne înflorim inima cu bunătate și să contribuim cu ajutorul nostru la prelungirea duratei fără suferință a bătăii inimii tânărului preot din Mehedinți care la rându-i a slujit oamenilor ani de viață, întru ajutorul sufletesc pentru ei…!

(Aurel V. ZGHERAN)

Facebooktwitterby feather