Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » TABLETA » SERGIU GĂBUREAC: TDW – MĂRUNȚIȘURI

SERGIU GĂBUREAC: TDW – MĂRUNȚIȘURI

Conform sfatului dat de consilierul personal, lelea Safta, nu voi face comentarii despre cel de-al treilea guvern instalat (era să zic schimbat) de coaliția penalilor de lux Dragnea &Tăriceanu. A zis că e bine să lăsăm, mai întâi, să vorbească rezultatele muncii noilor / vechilor miniștri.
Despre victoriile din 2017 sunt, deja, date detalii în Cartea neagră a guvernării scoasă, normal, de cel mai important partid din Opoziție, Partidul Național Liberal. Eșec după eșec ! Vezi: http://epochtimes-romania.com/news/cartea-neagra-a-guvernarii-psd-din-cele-724-de-masuri-asumate-in-program-au-fost-indeplinite-doar-33-video–270318
Nu voi încerca nici să glumesc pe seama aspectului fizic sau al educației precare a multor dintre miniștri. M-am obișnuit ca la PSD să nu primeze educația și profesionalismul, ci servilismul de partid. Sunt total de acord cu afirmația mass mediei că cele două guverne ale coaliției PSD&ALDE sunt mult mai slabe decât ultimele guverne ceaușiste (Verdeț sau Dăscălescu).
Îmi revine în memorie momentul anecdotic al prezentării membrilor delegației în timpul celebrei vizite la Londra a lui Ceaușescu și remarca reginei Elisabeta „- Și cum, așa tânăr, și tot Gheorghe !?!” 
Acum într-o nouă variantă: „- Așa tânăr și tot analfabet ?” Jenant, pentru imaginea României, dar cui să-I pese !?!
Apropo, știți că la Londra și la Washington, în acel an crucial, 1978, România a pierdut o uriașă ocazie de se instala în fruntea statelor din lagărul socialist, ca deschizătoare de drumuri spre Europa ? Ceaușescu, în neghiobia lui, a refuzat propunerile făcute, în spatele ușilor închise, de a deveni liderul disident și să scoată România de sub talpa Kremlinului.
Imediat, statele civilizate ale lumii s-au reorientat către Polonia, care a avut uriașe beneficii, printre care și iertarea de datorii externe de peste 40 miliarde de dolari ! Așa s-a făcut politica la nivel planetar ! Iar boborul a rămas doar să se laude cu faptul că ciuruitul a fost plimbat cu caleașca și alte gesturi de simplă curtuoazie ale unor șefi de stat occidentali, asiatici, africani …
Politică cu delicatese !… (că tot a fost ziua lui nenea Iancu)
Să tac o sută de zile, cum mi-am făcut obiceiul, la instalarea cuiva într-o funcție de importanță națională ? Să văd ce vor face, mai întâi, guvernanții și apoi să-mi dau cu părerea ? Parcă nu-mi convine să tac o sută de zile ! Dacă i se năzare Vătafului ceva și dă, din nou, jos guvernul ? Însă, cu lelea Safta nu te joci ! Voi încerca să o lămuresc. 
Oricum, noul guvern a început în forță ! „Eliminăm Declarația 600 !”, afirmă Dăncilă, „Amânăm Declarația 600 până în aprilie !”, declară ministrul de finanțe. Te întrebi cine conduce, de fapt, noul guvern ? O a doua mutare șoc este aducerea colecționarului-penal de tablouri, Vâlcov, pe post de consilier personal al Vasilicăi !?! Ei, acum, să vezi guvernare !
Grupul de interese e în formulă completă susținut din umbra de UDMR ! Se putea ca Hunor să nu-și bage coada de susținere ? Mai pică un ciolan-două ! Pentru ei, doar nu pentru etnia maghiară săracă din Harcov !
֍ La moldoveni, Dodon vrea referendum pentru denunțarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană, el fiind adeptul integrării euro-asiatice.
        Da, fă-l odată, tovarășe Dodon, să ne lămurim ce vor frații noștri de peste Prut ! Vor acasă sau tot la cheremul străinilor ? Să încheiem odată discuțiile interminabile pe acest subiect.
Recent, managerii proiectului, 2018 ALIANȚA CENTENAR m-au felicitat pentru sacrificiile (?!?) făcute pentru cauza reunirii neamului românesc. Cred că e un alt Sergiu (= salvator în grecește). Sunt, e adevărat, unionist convins, am făcut câte ceva, urmându-l pe tatăl meu, preotul Dumitru, absolvent al Facultății de Teologie din Cernăuți, misionar în Transnistria, care a fost, cu adevărat, un luminător al satelor Tucmigiu, Teiu și Șpeia. A trecut la cele veșnice cu credința nestrămutată că va veni momentul reîntregiriii neamului românesc.
Aceeași credință o am și eu ! Va veni ziua când Dumnezeu va lumina mințile tuturor românilor și vom reface România, fiind mândri că suntem români. Fără dorința de a ne instala pe pământurile altora, ci de a ne apăra doar moștenirea noastră dacică.
Mulțumesc, dragii mei, și voi fi alături de voi și cu voi, ori de câte ori timpul și sănătatea îmi vor îngădui ! RE-UNIRE !
Atenție ! Nu doar Basarabia e România ! Mai avem câteva petice de pământ străbun închiriate pe la alții !
֍ Un prieten, dac, m-a rugat un prieten să numesc 10 politicieni adevărați ! La politicieni (=cațavenci): Dragnea, Tăriceanu, Băsescu, Olguța, Ștefănescu, Iordache, Șerban Nicolae, Bacalbașa, Ponta, Nicolicea, Liviu Pop, Oprișan, Valentin Popa, Hunor, Tudorel + extrem de mulți ciolănari de duzină …
La oameni politici am nominalizat pe Iohannis, Fifor, Ludovic Orban, Ilie Bolojan, Bădălău, Fl. Roman, Ivan, Raluca Turcan, Virgil Guran, Gh. Tinel, Fl. Câțu, Chirică, Claudiu Năsui …
E un punct de vedere pe care mi-l asum, în ciuda faptului că prietenului meu, dac 150%, nimic nu-i convine, dar nici soluții nu are ! Nu e singurul !…
֍ Un nou zvon a fost lansat pe malurile Dâmboviței. Iohanis n-ar mai candida pentru un nou mandat. Nu ar fi exclus ! Am văzut, românii se simt bine cu un analfabet sau un zurbagiu ca președinte. Ce să caute un om echilibrat și inteligent la Cotroceni ? Hai, române, alege un nou Băsescu, Iliescu sau … Ceaușescu ! Doar e libertate și democrație (a treia cale) !
֍ Apropo de libertatea de exprimare ! Pe facebook, după zeci de blocări absolut nejustificate, acum sunt într-un blocaj continuu ! Geaba contestații, nimeni nu verifică, doar robotul e de o politețe desăvârșită ! Își cere, permanent, scuze, dându-mi dreptate, dar tot blocat rămân ! 
Trăim într-o țară liberă, membră a Uniunii Europene ? Sau mă înșel eu !?!
Toate bune ?
Facebooktwitterby feather