Your message has been sent, you will be contacted soon
Revista Armonii Culturale

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » TABLETA » SERGIU GĂBUREAC- TDW: Scrisoare deschisă viitorului meu primar

SERGIU GĂBUREAC- TDW: Scrisoare deschisă viitorului meu primar

CRISTI,

Așa cum ți-am promis, tableta asta îți este dedicată.

Campania electorală s-a târîit ca melcul. Toți au stat la cotitură. S-ar fi bălăcărit candidații, cum au făcut de cinci cincinale (Doamne, tot atât a domnit și Ceaușescu !), dar prezidentul le-a atras atenția că suntem, totuși, în Evropa ! Neamțul a pus punctul pe i. Atenție, pe cine votați ! Atenție, la programele lor ?

Care programe ? Nu am auzit de niciun proiect fezabil la Capitală. Doar generalități ! Nu a venit nici unul care să zică: Voi face asta, asta, asta ! Proiectul ăsta costă atât, ăsta atât, ăsta atât ! Ăsta va gata în 20 …, ăsta în 20…, ăsta în 20… !

Ai observat că nu am început cuDragă Cristi. Am să fac lucrul ăsta după ce vei aplica, cu succes, primul dintre programele propuse de tine la nivelul orașului în care locuim amândoi, recte Sectorul 2 București. Am văzut că ai câteva, chiar interesante ! Sincer, m-am și mirat ! Nici prin țară nu am găsit programe concrete. Însă, acolo, e treaba localnicilor pe cine aleg.

Să văd, în Sectorul 2, primele trei parcări multietajate la nivel de cartier. Gen cea de la Megamall Pantelimon. Nu vreau să mai văd mașini parcate pe marginea trotuarelor. Nu te speria ! Nu vreau peste tot. Știu că nu se poate, dar măcar pe marile căi de trafic ale sectorului. Vezi ce bine arată Șos. Iancului ? Cu excepția spațiilor verzi. E horror ! De trei ani !?!

Totul e să iei documentația de la băieți și să o aplici. Fără ca specialiștii noștri să mai facă parastudii de fezabilitate, șmecherii cu proiectarea și alte alea. De fituire a banilor publici. Asta ar fi prima problemă.

N.B. Să știi că nu am mașină, așa că nu mă poți bănui de vreun interes personal !

Un punct din calendarul aderării la U.E. era mutarea întreprinderilor spre zonele din afara orașului ? Termen 2012. Erai student pe atunci ! Altă viață !  Și ce-au făcut aleșii bucureștenilor ? Și-au bătut joc. În loc să facă parcuri și utilități pentru cetățeni au făcut tot felul de mânării cu afaceriștii imobiliari. De parcă densitatea blocurilor ceaușiste nu era destul de mare !?! Vezi că în Sectorul 2 mai avem încă asemenea terenuri. Poate bați palma tot cu șmecherii de la imobiliare !

Am constatat că aleșii actuali, unii săltați de DNA&Co., primari și consilieri, au plănuit bine campania asta. Toate sectoarele Capitalei sunt pline, taman acum în campanie, de schele. Anveloparea trepidează. Unii spun că se face de mântuială !?! Străzile se asfaltează la foc automat, curățenia e-n toate … ce mai hărnicie, frate ! Numai că aleșii au luat-o în barbă rău de tot cu o astfel de șmecherie. Premeditată. Așa cum a fost și șmecheria actualului viceprimar Toader de a da premii la sute de copii cu tam-tam tocmai acum ! Care are iz penal. Și altele găinării. Dar nu asta e important acum.

Nicun primar și consilier actual nu ar mai trebuie votat. Din punctul meu de vedere. Așa trebuiau să facă partidele reformă adevărată. Să-și fi retras toți primarii și consilierii de până acum. Nu să aștepte DNA-ul, care și așa se mișcă în ritm de tango. Ai văzut. englezii au arestat anul trecut 20.000 de români, an care are 365 de zile, adică 547 pe zi (dacă nu a luat-o calculatorul meu razna) iar noi facem spectacol cu un grangure pe săptămână și ni se pare că am făcut gaură în cer ! Să fim serioși ! Codruța, nu te mai fă că lucrezi !

De fapt, prin instalarea guvernului de tehnocrați, s-a dat o șansă partidelor de a se reabilita în ochii țugulanilor. Iar mafioții lui trădiceanu și plagiatorului vor să dea o lovitură de guvern ! Sunt sigur că vor trage consecințele la parlamentarele din toamnă ! Eu cred în mintea de pe urmă a românului !

Cristi, să-ți intre bine în cap ! Nu primarul conduce o localitate. Știi Legea la fel de bine ca și mine. Mai puțin o știu consilierii analfabeți cu sindromul primului secretar în cap. Vei fi, mai mult ca sigur, managerul Sectorului 2, unul din cele mai mari orașe din România ! Ești tânăr, plin de energie și vrei să demonstrezi că se poate și fără mafie la Primărie ! Tu vei aplica în practică proiectele pe care consilierii le vor gândi (!) și le vor vota. Bineînțeles că și tu ai dreptul să faci propuneri. Așa cum a făcut și doctorul-primar general, azi penal de patru stele, pe care consilierii l-au lucrat de zor. A, nu pentru interesul general, ci pentru cel al firmelor personale sau ale celor din rețeaua mafiotă la care cotizau sau de la care luau șpaga.

Cristi, Bucureștiul bate pasul pe loc. Am văzut că ai sesizat și tu, perfect, acest lucru. Bucureștiul e o capitală europeană (?!?) în care domnește mafia încălzirii centralizate, mafia transportului în comun, mafia salubrizării, mafia câinilor vagabonzi, mafia imobiliarelor, mafia găinăriilor de tot soiul …

Toți „muncește”, nu se încurcă ! Până și Marean ne-a explicat, ce naiba !

Ce mai vreau de la tine ? Niște lucruri simple, niște nimicuri ! Foarte ușor de rezolvat. Desigur îți place literatura ! Fiction. De tipul „Îți place să fii mângâiată ? Să fii atinsă ? Să fii pipăită ? Să fii încinsă ? Îți place să simți respirația celuilalt lângă urechea ta ? Sau poate pe gât, ori pe față ? Îți place să încerci poziții noi ? Să începi rece și să sfârșești fierbinte, cu sudori ?

RATB !…  Cu noi, fanteziile tale devin realitate ! RATB ! Încearcă-ne ! RATB ! 30 de zile alături de noi … la un preț ce sfidează concurența !” (reclamă furnizată de Lelea Safta)

Ai auzit, cu siguranță, de directivele NKVD pentru țările socialiste concepute de teroristul sovietic Lavrenti Pavlovici Beria ? Directiva 9: „Se va urmări ca funcționarii de stat (în afara organelor de securitate și din industria minelor) să aibă retribuții mici. Aceasta se referă îndeosebi la sfera sănătății, justiției, culturii, respectiv la cei care dețin funcții de conducere.” Fără comentarii !

Voi dezbate, însă, Directiva 24 „Punctualitatea transporturilor de orice gen trebuie perturbată.”

Pentru a ne aminti cum era organizat transportul în comun în Bucureștiul primelor două republici nu trebuie să depunem eforturi prea mari. Stațiile mijloacelor de transport în comun erau de așa manieră amplasate încât să nu se poată face ușor transferul între ele. Sosirea în stații nu trebuia respectată ! Dotările, permanent insuficiente. Doar pe ici-colo s-a mai schimbat câte ceva. În rest, se aplică cu sfințenie directiva. Exemple ? Cu duiumul !

Nu pot, însă, să nu mulțumesc public Primăriei, care a dat curs solicitării înființării stațiilor de autobuz la Obor. Onțanu a fost un primar bun. Numai că trebuia schimbat la alegerile trecute. S-a înturlucat cu panarama de izmănar și a dat cinstea pe rușine. Îmi pare rău de el, că e moldovean de-al meu.

Apropo, să nu te prind că stai mai mult de două mandate ! Știu americanii de ce ! Să revin la RATB. Denumirea unei stații are principalul rol de a orienta rapid cetățeanul. Până la montarea indicatoarelor electronice cu numele stației și minutul la care sosește autobuzul, troleul sau tramvaiul e necesară o reformă profundă. Măcar în Sectorul 2. Redenumirea multor stații, care, cu adevărat prin nume să sugereze călătorului unde se află și regruparea lor. La ce folosește numele unei stații gen dr. Grozovici sau Vasile Lascărcând mult mai utilă ar fi denumireaSpitalul Colentina și Circul Globus (cu mutarea stației cu 100 de metri). De ceGranitul, când acolo de ani buni e Cora(Pantelimon) ! La metrou există Piața Muncii (!). O ironie cumplită, suportată de țugulani de mai bine de 25 de ani ! În schimb nu avem o stație cu numele poetului național, enciclopedicul Mihai Eminescu ! Și asta într-o zonă splendidă, cu Centrul CulturalEminescu în apropiere.

Am mai spus. Nu sunt de acord cu gratuitatea transportului public. Și, în general, cu gratuitățile ! De regulă, ele ascund în spate mari șmecherii ! Vezi subvențiile la căldură. Fă centrale de bloc. Racordarea la sistemul centralizat a devenit o adevărată afacere de tip mafiot.

De pildă, la transportul în comun, se pot crea facilități unor grupe de vârstă (elevi, pensionari), situații speciale, prin reducerea acentuată a costurilor unui abonament. Chiar și cu 90%. Văd că se acordă subvenții anuale de 500.000.000 lei. Din bani publici. De acord, dați subvenția, dar puneți și pensionarul / elevul să plătească un abonament anual de 50 de lei. Să știm câți călători sunt cu adevărat !

Știți că prin aplicare de amenzi pentru lipirea a tot felul de afișe pe stâlpi, garduri etc. s-ar obține rapid circa un miliard. Da, de euro ! Știe RATB acest lucru ? Știie Primăria de sector ? Așa ar arăta și Bucureștiul ca un oraș European.

În mai multe cuvinte. Nu vreau să mai văd în orașul meu (Sectorul 2) afișe lipite în afara locurilor destinate. Vrei bani la buget ? Amenzi, tată ! La greu ! Lasă stâpâna câinelui rahatul pe stradă ? Amendă ! Aruncă țugulanul gunoiul pe stradă ? Amendă ! Se comport ireverențios în spatial public ! Arde-l cu amendă ! Miroase urât în spatial public, amendă ! Se ridică gunoiul ziua ! Amendă !

Să numai urle ambulanțele pe stradă ca la sfârșitul lumii ! Ce zice pacientul transportat, când aude urletele sirenii ? Moare cu zile în salvare ! Plus că stresează trecătorii ! Urlă, ziua, dar văd că urlă și nopatea ! De ce funcționează stopurile și noaptea, în loc să fie trecute pe intermitent ?…

Numai ține oamenii prin birouri ! Acolo bagă informatizarea ! Pune polițiștii locali la treabă ! Nu să o urmărească pe Piranda cum vinde verdețuri. Să se ducă la cel care îi dă să vândă verdețurile ! cel care îi dă, de fapt, șpaga !

Este că sunt un alegător pretențios ?Am multe de spus, dar vom sta de vorbă după ce vei fi învingător !

Succes !

N.B. Primarului general i-am scris mai demult.

Râmâne valabil ce am scris atunci, domnule Predoiu sau cine o vrea bucureșteanul să fie  ! Pe mine, mă interesează, în primul rând primarul meu !

Să fie Sectorul 2 primul între sectoare. Sau făcut multe, dar sunt și mai multe de făcut ! Dar, nu cu aceeași echipă de aleși actuali ! Ăștia sunt compromiși !

P.S. Vrei alte tablete ? Ia de aici  http://blogulluigabu.blogspot.ro/

Orice asemănare cu situația din alte sectoare / localități mari ale României este absolut întâmplătoare.

Toate bune,

Sergiu Găbureac

VIZITAŢI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,

http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3,

gsm_as@yahoo.com,  Tel.0731 936.615

Bucureşti – 39

Informația, o problemă ? O rezolvăm împreună.

Trimite mai departe ! Să se vadă ! Ne-am eliberat de frică !

Facebooktwitterby feather